Zwangerfit

Zwangerfit Pilates:

Wil jij graag fit, flexibel en in balans blijven tijdens je zwangerschap? Dan kan zwangerschapspilates wat voor jou zijn! Pilates is een fysieke en mentale oefenmethode waarbij spieren worden verlengd en versterkt door middel van ademhaling- en houdingcorrectie. Tijdens je zwangerschap heb je een toenemend gewicht dat gedragen moet worden. Dat vergt kracht en uithoudingsvermogen van je spieren. Zwangerschapspilates is hiervoor bij uitstek geschikt omdat je rustig en geconcentreerd je rug, buik en bekken in optimale conditie brengt. Door pilates vergroot je de controle op je spieren en blijf je zo fit en vitaal mogelijk.

In de zwangerschap wordt de les aangepast, zodat de oefeningen veilig zijn om te doen in ieder trimester, minder gericht op de rechte buikspieren, meer aandacht voor ademhaling, houding en ontspanning. Tijdens zwangerschapspilates bereid je je fysiek en mentaal voor op de bevalling en houd je je lichaam sterk. Pilates biedt een goede basis tijdens EN na de bevalling.

Als je zwanger bent, verandert er van alles in je lichaam. Hiermee maakt je lichaam zich gereed voor de zwangerschap en bevalling. Zo verslappen de spieren en gewrichten door de hormonen. Terwijl er eigenlijk, met een groeiende buik, juist meer van de spieren gevraagd wordt.

Bij pilates train je op een effectieve manier de buik-, bekkenbodem- en rugspieren. Deze spieren beschermen en ondersteunen je rug. Zo voorkom je bekken- en rugpijn. Ook kan je door het trainen van je bekkenbodemspieren de kans op urineverlies verkleinen, tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Met klein materiaal zoals PilatesSwissballen, Triadballen, de Magic Circle, little weights en dynabanden is pilates vooral leuk om te doen. Ook is er veel ruimte voor ademhaling, ontspanning en oefeningen ter voorbereiding op de bevalling. Alles draait namelijk om de balans tussen in- en ontspanning. Bij gezond bewegen gaat het niet alleen om hoeveel en hoe intensief je beweegt, maar vooral ook hoe je beweegt en hoe je lichaam daarbij voelt.

Aan het begin van je zwangerschap ligt de nadruk op een goede stabilisatie van je rug. Dit is de basis voor een goede houding tijdens de rest van de zwangerschap. Naar mate de buik groeit, verschuift de focus wat naar gerichte training op je balans en coördinatie. De dieper gelegen spiergroepen blijven we trainen, maar daarbij krijgen ook de benen aandacht om de extra kilo’s op te vangen.

In deze les mag je 45 min tijd vrijmaken voor jezelf en het kindje dat aan het groeien is.
Ook NA de zwangerschap komen we nog n paar keer bij elkaar om weer snel fit te worden na de bevalling.
Er is een fijne samenwerking met verloskundige praktijk Belle Vie.